Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio dla dwojga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 400 g
parmezan starty 50 g
papryka czerwona 2 szt
rukola 100 g
cykoria 1 mała
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 60 ml
sól
ocet winny 2 łyżki
kapary 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio dla dwojga

Polędwicę owiń w folię i włóż na godzinę do zamrażalnika. Schłodzone mięso pokrój na jak najcieńsze plasterki. Rozłóż wołowinę na 2 talerzach. Paprykę pokrój na kawałki, posmaruj z obu stron olejem. Następnie upiecz na grillowej patelni. Kiedy papryka będzie brązowa, obierz ze skórki i pokrój w paseczki. Rozdziel listki cykorii, sałatę porwij na kawałki. Sos: do miseczki wlej ocet, dodaj musztardę i wymieszaj. Powoli wlewaj oliwę, dodaj pieprz, sól i kapary. Połowę sosu wlej do sałaty, pozostałym polej mięso. Oprósz carpaccio pieprzem, posól i posyp startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak