Sposób przygotowania

Polędwicę owiń w folię i włóż na godzinę do zamrażalnika. Schłodzone mięso pokrój na jak najcieńsze plasterki. Rozłóż wołowinę na 2 talerzach. Paprykę pokrój na kawałki, posmaruj z obu stron olejem. Następnie upiecz na grillowej patelni. Kiedy papryka będzie brązowa, obierz ze skórki i pokrój w paseczki. Rozdziel listki cykorii, sałatę porwij na kawałki. Sos: do miseczki wlej ocet, dodaj musztardę i wymieszaj. Powoli wlewaj oliwę, dodaj pieprz, sól i kapary. Połowę sosu wlej do sałaty, pozostałym polej mięso. Oprósz carpaccio pieprzem, posól i posyp startym parmezanem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !