Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
cebula biała 1 szt.
ocet winny 1 szklanka
ząbki czosnku 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
oliwa 2 łyżki
mleko 3 szklanki
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok winogronowy 1 (bez cukru)

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony w mleku

Schab umyj, przełóż do szklanego naczynia. Zalej sokiem i octem. Cebulę i czosnek obierz, potnij w plastry, obłóż nimi mięso. Wstaw na 8 godzin do lodówki.
Mięso wyjmij z marynaty. Przypraw solą i pieprzem. Zrumień na oliwie. Podlej 1 szklanką marynaty, dodaj listek laurowy.
Gotuj 2,5 godziny na bardzo małym ogniu. W czasie gotowania schab podlewaj mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.02.2012 14:49
smaczne
Grażyna13 05.10.2011 14:47
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak