Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, osuszyć, oczyścić z żyłek i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki a miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbkę i obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy cebulę i mieszając smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy pomidory i brandy, całość smażymy na silnym ogniu aż odparuje nadmiar płynu. Na koniec dodajemy połowę posiekanej natki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy na sałacie, posypane parmezanem i resztą natki pietruszki. Nam smakowało z pieczywem, ale można podać np. z ryżem...

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    uwielbiam watrobke
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    uwielbiam watrobke

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !