Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki z kurczaka po tajsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzie z kurczaka pałki 8 szt
pomarańcza 1 szt
miód 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
wytrawne sherry 2 łyżki
przyprawa smaków 1 łyżeczka
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka po tajsku

Obrać cienko skórkę z pomarańczy, wycisnąć sok. Sok wlać do rondla, włożyć trochę skórki pomarańczowej i pozostałe składniki oprócz kurczaka. Zagotować, zostawić na 5 minut na małym ogniu. Udka ponacinać co centymetr na głębokość 1 cm. włożyć do miski, polać sosem, wymieszać, przykryć i na 3 godziny wstawić do lodówki co jakiś czas obracając. Grillować po 7-8 minut z każdej strony, smarując sosem pomarańczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz20 03.09.2011 18:46
bardzo ciekawy smak mięsa, dodałem do tego kapkę tao tao :)
romanrafal
romanrafal 05.06.2011 09:21
super
romanrafal
romanrafal 25.05.2011 05:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak