Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w miodowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
kukurydza w puszce 1 szt
pomidory krojone z puszki 2 szt
cebula 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
czosnek 1 ząbek
miód 4 łyżki
olej 10 łyżek
sól
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w miodowej glazurze

Skrzydełka oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Smaż 20min, na połowie rozgrzanego oleju. Posiekaj cebule i czosnek, zeszklij. Dodaj pokrojoną paprykę i dymki. Następnie dodaj kukurydzę osączoną z zalewy oraz pomidory. Duś na małym ogniu 10min. Pozostały olej wymieszaj z miodem. Mieszanką posmaruj skrzydełka pod koniec smażenia. Gotowe mięso obłóż warzywami z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak