Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 4 łyżeczki
boczek wędzony 4 plasterki
cebula 1/2 sztuki
serek topiony 50 gram
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski

Pierś z kurczaka podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdej ułożyć plasterek boczku, kawałek serka topionego i pokrojoną w piórka cebulę. Zwinąć ruloniki, zabezpieczyć wykałaczką. Każdy rulonik obtoczyć w mące, zamoczyć w roztrzepanym jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju, na małym ogniu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.01.2014 10:28
Chętnie bym skosztował :)
Wafelek2601 09.09.2013 10:40
Uwielbiam takie zawijaski
sunnymood 24.11.2012 23:49
smaczne
Weronika_eM 20.07.2011 22:03
super danie
suzana 19.05.2011 09:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak