Sposób przygotowania

Masło ucieramy z posiekaną natką pietruszki czosnkiem,jajkiem solą pieprzem i szczyptą każdego z ziół.Mięso od wewnętrznej strony smarujemy masłem utartym z przyprawami.Zwijamy w zgrabną pieczeń i sznurujemy wzdłuż i w poprzek co 2 cm nicią.Układamy na ruszcie piekarnika skrapiamy olejem i posypujemy tymiankiem,wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika na 10 min.W czasie pieczenia obracamy.Gdy mięso obrumieni się ze wszystkich stron wyjmujemy z piekarnika i wylewamy wytopiony tłuszcz.Polewamy mięso winem i wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy na średnim ogniu 45 min często skrapiając sosem z pieczenia.Podajemy na ogrzanym półmisku pokrojone w plastry i polane sosem z pieczenia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !