Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk mielony z pieczarkami po prowansalsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 30 dkg
pieczarki 10 dkg
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
mąka 30 gram
oliwa 30 gram
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk mielony z pieczarkami po prowansalsku

Mięso i pieczarki mielimy w maszynce dodajemy drobno posiekany czosnek jajko sól i pieprz i dokładnie wyrabiamy.Formujemy okrągłe lub owalne kotlety obtaczamy je w mące i smażymy na tłuszczu na złoty kolor.Przed podaniem jeszcze raz posypujemy solą pieprzem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.10.2011 16:38
ciekawy befsztyk
dorotka0000025 05.09.2011 22:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak