Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w czapie makaronikowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1łyżka
białko 4
cukier 6dag
połówki brzoskwiń z puszki 8
orzechy laskowe 8do dekoracji
orzechy laskowe 6dag mielne

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w czapie makaronikowej

Brzoskwinie osączyć.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem ,ułożyć w nim brzoskwinie wypłukną stroną do dołu.Z białek ubić sztywną pianę ,powoli dodając cukier i ostrożnie orzechy.Masę równomiernie rozłożyć na połówki brzoskwiń ,każdą ozdobić orzechem .Brzoskwinie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20min w temp180C.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak