Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki ok. 400 g
cebula 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól szczypta
pieprz szczypta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w białym winie

Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę.
Gdy zmięknie, wrzucić krewetki (jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić).
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Delikatnie doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Gdy trochę odparuje, podlać winem.
Poddusić, poczekać aż płyn zmniejszy objętość.
Dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Podawać z dowolnymi dodatkami, np. świeżą bagietką, bądź makaronem.
Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak