Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmielone migdały 7dag
jabłka 6
sok z cytryny 1
smietana kremowa 1szkl
cukier 12dag
masło 3dag
pieczywo tostowe 6kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka migdałowe

Jabłka obrać i wydrążyć ,usuwając gniazda nasienne.Skropić sokiem z cytryny.Zmielone migdały połączyć z połową cukru i śmietany.Masą napełnić wydrążone jabłka.Tosty posmarować masłem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia masłem od dołu.Na każdej kromce umieścić po jednym jabłku i piec przez 15min w temp200C.Deser podawać ciepły posypany cukrem i polany śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak