Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w sosie z bialej czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
soku z cytryny 2 lyz
połówki brzoskwiń z puszki 4
masła lyz
czosnku zabek
sól, pieprz
sos
kremówki 200ml 30%
białej czekolady pol tabliczki
sól do smaku
rokpol 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: udka w sosie z bialej czekolady

udka kurczaka oczyścić opłucz osusz.natrzyj pieprzem i solą z dodatkiem zmiażdzonego zabka czosnku. skrop sokiem z cytryny przykryj odstaw na 30 min do lodowki. udka zarumien na oleju .podlej kilkoma lyzkami wody przykryj i duś na wolnym ogniu około 10 min.przygotuj sos w rondelku zagotuj smietanę .odstaw z ognia .włóż połamaną czekoladę i ciągle mieszając rozpuść ,dodaj starty ser.sos dopraw pieprzem i ewentualnie solą .naczynie do zapiekania wysmaruj masłem ułóż udka i pokrojone brzoskwinie.polej sosem.zapiekaj 6 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak