Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki proste

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
szynka konserwowa 250 g
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt
patyczki szaszłykowe 10 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki proste

Marynatę wlewamy do miseczki i wsypujemy małe opakowanie (max 20 g) przyprawy do szaszłyków, odstawiamy na pół godz. Piersi kurczęce po umyciu i osuszeniu, kroimy w gruba kostkę. Piersi zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz. W tym czasie szynkę i cebulkę kroimy w grubą kostkę (2 cm x 2 cm). Jak mięsko będzie gotowe nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian mięsko, cebulkę i wędlinkę. Należy pamiętać, że na początku i na końcu powinno być mięsko. Pieczemy w piekarniku lub na grillu. Jeżeli pieczemy w piekarniku polecam podlać ok pół szklanki wody. Pieczemy ok pół godz w temp ok 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 08.05.2013 06:40
mniam mniam palce lizać
Łukasz15 22.01.2013 22:44
Bardzo apetyczne
Ela15 09.10.2012 11:20
fajne
RenataZ-et 30.07.2012 16:05
proste i jakie pyszne!!
Marta1986 11.06.2012 16:09
super
eli82 09.06.2012 14:24
super
Katarzyna59 13.05.2012 14:32
pysznie wyglądają
olkaaa 02.03.2012 08:26
rewelacja
iknkirke 05.02.2012 20:51
mniam
Justa32 30.09.2011 09:15
mniam
Iwona45 12.09.2011 12:28
mniam
Ewelina47 27.08.2011 20:16
jak coś proste to dla mnie
Kopiko1983 23.08.2011 01:46
Smaczne i proste! Mniam...
Joanna108
Joanna108 10.08.2011 13:24
W sezonie grillowym często robię szaszłyki w różnych wariantach i ten też z pewnością wypróbuję
Patrycja33 22.07.2011 09:53
wyśmienite
kriso 13.06.2011 06:57
mniam
Ewelina38 05.06.2011 12:11
kusząco wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak