Sposób przygotowania

Marynatę wlewamy do miseczki i wsypujemy małe opakowanie (max 20 g) przyprawy do szaszłyków, odstawiamy na pół godz. Piersi kurczęce po umyciu i osuszeniu, kroimy w gruba kostkę. Piersi zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz. W tym czasie szynkę i cebulkę kroimy w grubą kostkę (2 cm x 2 cm). Jak mięsko będzie gotowe nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian mięsko, cebulkę i wędlinkę. Należy pamiętać, że na początku i na końcu powinno być mięsko. Pieczemy w piekarniku lub na grillu. Jeżeli pieczemy w piekarniku polecam podlać ok pół szklanki wody. Pieczemy ok pół godz w temp ok 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kusząco wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    W sezonie grillowym często robię szaszłyki w różnych wariantach i ten też z pewnością wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczne i proste! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    jak coś proste to dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    proste i jakie pyszne!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam mniam palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !