Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone listki z miodowym dipem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
piersi kurczaka 30 dag
olej - -
fasolki 30 dag
cebula 1
pomidorków koktajlowych 15 dag
sałat ze szpinakiem 1 opakowanie
sól - -
śmietany 150 ml
mleko 50 ml
cytrynka 1
chrzan - -
miód - -
orzeszki pinii - -

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone listki z miodowym dipem

Pokrój w kostkę bagietkę, opiecz na suchej pateli. Mięso umyj, pokrój w paski. Oprusz solą. Obsmaż na złoty kolor na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z pateli i trzymaj w cieple. Oczyszczona fasolkę obgotuj na półtwardo w osolonym wrzątku, przestudz i pokrój. Pomidorki przekrój na połówki. Sałaty opłucz, posiekaj obraną cebulę. 2 łyżki orzeszków zrumień na pateli. Warzywa wymieszaj z mięsem. Posyp orzeszkami i grzankami. Połącz Smietanę i mleko. Dip dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz chrzanem i miodem. Podawaj do sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak