Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
papryka czerwona 1 szt
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 szt
patyczki szaszłykowe 10 szt
szynka konserwowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piekarnika

Marynatę wlewamy do miseczki i wsypujemy małe opakowanie (max 20 g) przyprawy do szaszłyków, odstawiamy na pół godz. Piersi kurczęce po umyciu i osuszeniu, kroimy w gruba kostkę. Piersi zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz. W tym czasie paprykę i szynkę kroimy w grubą kostkę (2 cm x 2 cm). Jak mięsko będzie gotowe nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian mięsko, wędlinkę i paprykę. Należy pamiętać, że na początku i na końcu powinno być mięsko. Pieczemy w piekarniku lub na grillu. Jeżeli pieczemy w piekarniku polecam podlać ok pół szklanki wody. Pieczemy ok pół godz w temp ok 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.02.2014 09:30
pyszne szaszłyki
EWI 29.01.2014 09:55
mniam mniam
Róża1 30.09.2013 23:44
świetny pomysł:-)
IwonaKa 30.07.2013 11:19
pomysłowe i na pewno smaczne
meg1984 25.04.2013 21:48
dawno nie jadłam
aisza1 25.04.2013 09:49
mniam... wyglądają smakowicie
Grazyna0211 26.03.2013 10:38
pyszne też czasami robię w piekarniku
junox 06.03.2013 22:24
lubię takie,są pyszne
edyta44 19.09.2012 13:02
pycha
caralajna 01.09.2012 09:09
świetnie wyglądają
olkaaa 13.08.2012 12:12
bardzo lubię
ela16 19.10.2011 17:07
super
ziutula
ziutula 12.10.2011 13:02
zjadłabym....
Iwona45 12.09.2011 12:29
pycha
Smakosz6 06.09.2011 08:22
mmmmmmmmmmmmm
1j1o1l1a1 18.05.2011 20:58
czasem piekłam szaszłyki na grillu kuchennym i wynosiłam dopiero na...grilla ogrodowego :)
MAŁY 18.05.2011 20:41
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak