Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
smietana 18% 1 szklanka
żółtko jajek 2
sól
koperek 3 łyżki
bulion 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Masło roztapiamy na patelni. Wsypujemy mąkę i zasmażamy. Wlewamy 2/3 szklanki bulionu i doprowadzamy do wrzenia. Żółtka mieszamy ze śmietaną, dodajemy do sosu. Wsypujemy koperek i podgrzewamy (nie gotujemy). Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak