Sposób przygotowania

szpinak rozmroź .dopraw czosnkiem solą i pieprzem.ziemniaki ugotuj w mundurkach jeszcze ciełe zmiel z bialym serem.dodaj jajka szczyptę soli i stopniowo wsyp mąką .zagnieść głatkie ciasto.uformuj wałek srednicy 4 cm i przekrój go na kawałki 3 cm. kawałki ciasta rozpłaszcz na środku każdego ułóż łyżkę szpinaku zlep i uformuj knedle. knedle wkładaj partiami do wrzącej wody.zagotuj pod przykryciem.gotuj jeszcze 4 min od wypłynięcia ,osacz polej bułką tartą zarumienioną na maśle:)!!
SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !