Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,2 kg
ryż 1 łyż
czosnek 3 ząbki
jajko 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
pieczarki 25 dkg
korniszony 5 szt
śmietana 1,2 szkl
mąka 1 łyż
sól
pieprz
rosół 2 l
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mięsa mielonego

pieczarki kroimy i lekko poddusić mięso wymieszać z ryzem jajkiem i drobno pokrojonym czosnkiem i doprawić do smaku. Uformowac małe kuleczki i ugotować w osolonej wodzie. Cebule pokroić usmażyć na tłuszczu wlac do rosołu dodać pokrojone w paseczki korniszony i gotowac 4 min dodac ugotowane kuleczki oraz pozostałe składniki gotowac 20 min zaprawić śmietaną i mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.09.2013 17:40
smaczna zupa :)
[email protected] 09.06.2012 13:59
Pychota
Ewa111 28.12.2011 19:37
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak