Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 3/4 szklanki
olej 1 szklanka
mleko ciepłe 1 szklanka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
aromat rumowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal ubijać dodając olej i mleko. Do ubitej piany wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, podzielić na 2 części dodając do jednej kakao i aromat rumowy. Do wysmarowanej formy wlewamy po łyżce naprzemiennie ciasto. Pieczemy do 60min w temp 180st, po upieczeniu polewamy polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.03.2015 17:18
śliczna i smaczna babka
bietka 09.05.2013 16:47
wygląda pysznie :)
Łucja 06.02.2013 14:27
piękna zebra Ci wyszła :)
Agiatis 08.05.2012 22:39
cudeńko kulinarne;)
sisi1906 24.04.2012 12:14
smacznie wyglada
Renataj 27.03.2012 22:40
Pyszne ciasto
Goya 30.10.2011 21:34
uwielbiam
Sarenka 23.10.2011 21:09
Ładna i zawsze smaczna zebra :)
Nina7 19.05.2011 10:21
Pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak