Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1/2 szklanki
rodzynki 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
migdały posiekane 4 łyżki
ciasto francuskie 35 dag
jajko 1 do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego z jabłkiem

Rodzynki umyć i osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, każde przekroić na cztery części, a następnie pokroić w cienkie plasterki. Ciasto rozmrozić, cienko rozwałkować na prostokąt, posypać bułką tartą pozostawiając około 3 cm. wolnego brzegu, a następnie jabłkami, cukrem rodzynkami i migdałami. Zwinąć roladę brzegi ciasta posmarować jajkiem i zlepić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.06.2011 05:15
super
romanrafal
romanrafal 28.05.2011 06:51
cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak