Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote placuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
olej do smażenia
śmietana
cukinia 3 szklanki
brzoskwinie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Złote placuszki

Cukinie zetrzeć na drobniejszej tarce i odcedzić nadmiar soku(ma być 3 szklanki musu), brzoskwinie rozgnieść widelcem, wymieszać razem dodać resztę składników i smażyć na rozgrzanym oleju malutkie placuszki, podać polane śmietanką (ja użyłam kwaśnej 12% posłodzonej do smaku cukrem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 11.01.2012 14:05
Pyszne połączenie, cukinia i brzoskwinie, ale się rozmarzyłam:):)
Sylwia88 18.05.2011 17:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak