Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4
żółtko jajek 4
cukier 5łyżek
mąka ziemniaczana 1 1\\2łyzki
migdały 4dag
sok z cytryny z1\\2
sok z pomarańczy 2
branda 1łyżka
białko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet pomarańczowy

Pomarańcze umyć,odkroić z nich nieduże piętki.Miąższ wyciąć za pomocą noża.Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę,dodać mąkę ,drobno posiekane migdały,sok pomarańczowy ,sok z cytryny i brandy.Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową.Pomarańcze napełnić masą do wysokości 3\\4.Pomarańcze wstawić do piekarnika i piec w temp.200C. 25min.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak