Sposób przygotowania

Oczyszczoną i osuszoną wątróbkę posypujemy
przyprawą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem mieszamy delikatnie aby przyprawy oblepiły wątróbkę i zostawiamy na około 30 min.
Na rozgrzany olej kładziemy opanierowaną w mące wątróbkę i smaży na złoto, osączamy z nadmiaru tłuszczu i przekładamy do miski posypujemy posiekanym świeżym majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ewentualnie doprawić solą mieszamy i zostawiamy na kilka minut, podajemy z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super się prezentuje!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ostatnio bardzo polubiłam drobiową wątróbkę w każdym wydaniu ale w ziołach jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !