Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, posolić i odstawić. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Seler umyć i drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i rozdrobić. Banan obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej w rondelku oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać paprykę, pomidory, seler i banan.Wsypać przyprawy, szczyptę cukru, posolić, wymieszać i dusić 20 minut na małym ogniu, pod przykryciem, stale mieszając. W żaroodpornym naczyniu ułożyć skrzydełka, a na nie wyłożyć warzywa z bananem. Naczynie przykryć i piec skrzydełka 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia naczynie odkryć aby skrzydełka się zarumieniły. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    brzmi naprawdę super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !