Sposób przygotowania

Masło umieścić w naczyniu i utrzeć mikserem do białości. Cały czas ucierając dodawać kolejno 10 dag cukru pudru, szczyptę soli, jajka oraz roztopioną i przestudzoną czekoladę. Na samym końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto ręką. Rozwałkować i literatką wycinać krążki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190°C i piec 8 minut.

Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Pozostawić, aby napęczniała. Mleczko kokosowe ubić z dodatkiem pozostałego cukru pudru. Połączyć z żelatyną. Tak przygotowaną masę rozłożyć na połowie upieczonych krążków. Aby ciasteczka były kompletne - nakryć pozostałymi krążkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Fajne domowe ciasteczka;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pysznie się prezentują:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Obłędne ciasteczka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    znakomicie wyglądają, a połączenie kokosu i czekolady to istna rozkosz:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    ostro
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mój synek powiedział, ze to Oreo :) wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !