Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet sałat z Indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat
filet z indyka 600 g
pomidory 3 szt
ser żółty 50 g
papryka żółta 1 szt
sól
oliwa 6 łyżek
musztarda 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet sałat z Indykiem

Liście sałat porwij na kawałki. Filet z indyka pokrój w cienkie plasterki, paprykę w paseczki, a pomidor w ćwiartki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki. Posyp sola pieprzem i startym serem. Wymieszaj. W słoiczku wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz musztardą, przypraw. Energicznie wstrząśnij, aby składniki się połączyły. Przed podaniem polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak