Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
śmietana 1 szklanka
seler naciowy 3 łodygi
por 0,5 szt
groszek 4 łyżki
bulion warzywny 0,5 szklanki
bułki 4 szt
masło
majeranek
sól
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Grzybowy

Grzyby potnij w grube plasterki. Paprykę pokrój w paseczki. Łodygi selera oraz pół pora pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć grzyby i smaż 3min. Zdejmij, na patelnie włóż warzywa, podsmaż, dodaj pieczarki i smaż 3 min. Dodaj groszek. Wlej bulion. Śmietanę wymieszaj z mąką dodaj do sosu. Mocno podgrzej. Przypraw do smaku. Gulasz podawaj w wydrążonych bułkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak