Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w dobrze osolonej wodzie.Cykorie oczyścić ,umyć.Rosół zagotować ,wrzucić cykorię ,dusić pod przykryciem 15min.Osączyć ,zabezpieczyć przed wystygnięciem.Rosół w którym gotowała się cykoria ponownie doprowadzić do wrzenia .Mąkę rozprowadzić odrobiną wody ,wlać do rosołu ,mieszać ,zagęscić ,krótko zagotować.Sos wymieszać z śmietaną .Szynkę pokroić w paski ,dodać do sosu razem z kaparami ,doprawić do smaku solą ,pieprzem i cukrem.Ugotowane cykorie przełożyć na półmisek ,polać sosem kaparowym.Podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !