Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrele w papilotach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z makreli 8 szt
masło 100 gram
natka pietruszki
sól
olej
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: makrele w papilotach

Filety solimy posypujemy pieprzem smarujemy olejem i skrapiamy sokiem z cytryny.Masło ucieramy z drobno posiekaną natką pietruszki solą i pieprzem.Cztery filety smarujemy masłem pietruszkowym a na nich układamy cztery pozostałe filety,Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i zwilżoną wodą.Porcje układamy na blasze i pieczemy 20 min w gorącym piekarniku.Po wyjęciu układamy na ogrzanym półmisku i zaraz podajemy np z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.04.2012 19:46
ale nazwa:)
anemon 21.05.2011 19:49
Smaczny sposób na rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak