Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z mięta i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana 30% 20 ml
śmietan fix 1 opakowanie
cukier puder 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
jogurt naturalny 200 ml
mięta kilka listków
likier miętowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: deser z mięta i czekoladą

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Deskę do krojenia owiń folią spożywczą, dobrze ją napinając. Wylej na nią czekoladę i wstaw do lodówki, aby zastygła. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodaj do niej jogurt i rozpuszczoną czekoladę, po czym dokładnie wymieszaj. Schłodzoną czekoladę wyjmij z lodówki i wytnij z niej serca. Płatki czekolady przełóż musem miętowym, udekoruj listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.05.2011 08:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak