Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć na cztery krótsze kawałki. Każdy kawałeczek naciąć na końcach na krzyż. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć przez 2-3 min. aż końce się rozchylą. Następnie dodać cebulkę, posolić odrobinę i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dodać koncentrat i ketchup, doprawić szczyptą cukru. Można dodać ew. ulubione zioła. Podawać posypane szczypiorkiem, z dodatkiem bułeczki. Można też tak przygotowane parówki podać np. z ryżem jako danie na szybki obiad albo kolację.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    proste i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pożyczę sobie go do mojej księgi ;) pozdr.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmrrrrr ciekawe...;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Magda, a robiłaś dokładnie według tego przepisu?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !