Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krwawe ośmiorniczki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienkich parówek 6
łyżka koncentratu pomidorowego 30% 1
sól, szczypta cukru, szczypiorek do smaku:
ketchup pikantny 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krwawe ośmiorniczki

Parówki obrać z osłonek, każdą przeciąć na cztery krótsze kawałki. Każdy kawałeczek naciąć na końcach na krzyż. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić parówki, obsmażyć przez 2-3 min. aż końce się rozchylą. Następnie dodać cebulkę, posolić odrobinę i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dodać koncentrat i ketchup, doprawić szczyptą cukru. Można dodać ew. ulubione zioła. Podawać posypane szczypiorkiem, z dodatkiem bułeczki. Można też tak przygotowane parówki podać np. z ryżem jako danie na szybki obiad albo kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 18.07.2012 20:46
Magda, a robiłaś dokładnie według tego przepisu?
Magda60 17.07.2012 20:44
smaczne
agogo2 17.06.2012 23:02
super
Betka 12.04.2012 13:01
mmrrrrr ciekawe...;D
luki1984 06.04.2012 20:27
fajny pomysł :)
EWI 03.04.2012 15:23
pożyczę sobie go do mojej księgi ;) pozdr.
EWI 03.04.2012 15:23
bardzo fajny przepis
eli_555 09.12.2010 23:15
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak