Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

giuwecz serbski

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
zielona papryka (świeża)
pomidory
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: giuwecz serbski

Na dno wysmarowanej olejem brytfanny wsypać warstwę opłukanego ryżu.Dodać warstwę papryki pokrojonej w paski,warstwę plastrów pomidorów oraz krążków cebuli,znów ryż i warzywa.Każdą warstwę delikatnie posypać sola i pieprzem.Na wierzchy położyć rozbite i osolone kotlety.wlać odrobine wody,srkopic olejem i piec pod przykryciem ok 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak