Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprzybroda

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
mąka
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: paprzybroda

Kapustę umyć,obrać z wierznich liści.Podzielic na 4 części,włożyć do lekko osolonego i posłodzonego wrzątku.Gotować,gdy kapusta będzie miekka,przygotować rumianą zasmażkę z drobno pokrojonego i stopionego boczku i mąki.Z kapusty odlać nadmiar wody i zostawić tylko tylę ile potrzeba na sos.Wlać zasmażke i mieszać na ogniu.Polaną sosem kapuste podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak