Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8
ryż
tłuszcz
mleko
majeranek
przecier pomidorowy
włoszczyzna
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: cebula z ryżem

Cebulę obrać,ściąć wierzchy,wydrążyć,sparzyć wrzątkiem i posolić.Połowę cebuli posiekać i poddusić na tłuszczu.Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie,nast. zalać mlekiem i gotować do miękkości.Jaja ugotowane na twardo obrać,posiekać i włożyć do ostudzonego ryżu.Dodać uduszoną cebulę,przyprawy i starannie wymieszać.Tym farszem napełnić cebulę,włożyć do rondla,podlać wywarem z warzyw i udusić.Sos zagęścić mąką,dodać przecier pomidorowy.Można podawać z ziemniakami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak