Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 1
jajko 3
mąka 5 łyżek
garść zieleniny (natka, koperek)
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z grzybów

1. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i drobno siekamy. Dusimy na rozgrzanym tłuszczu, uważając, aby się nie przypaliły. Studzimy.
2. Dodajemy posiekaną zieleninę, mąkę i jajka. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Łyżką formujemy racuszki i smażymy z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak