Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa ,, pomyłka ,,:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 mała ćwiartka kurczaka
1 duża marchewka
pietruszki
kawałek selera ( po utarciu ma być ok. ¼ szklanki )
1/3 szklanki makarony Orzo
1 łyżka pokrojonego koperku
szczypta pieprzu mielonego
1 żółtko
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
3 szklanki wody
bulion drobiowy 1 kostka
ogórki kiszone 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa ,, pomyłka ,,:

Utrzeć marchew , seler i pietruszkę na grubej tarce jarzynowej .Włożyć do garnka razem z mięsem , zalać wodą , włożyć Bulionetkę ( lub wsypać odpowiedni przyprawy do zup ) i gotować 45 minut . Wyjąć mięso – obrać ze skórek i kości . Wsypać makaron Orzo – gotować mieszając od czasu do czasu 10 minut. Ogórki utrzeć na grubej tarce jarzynowej , włożyć do zupy i zagotować . Dodać mięso podzielone na kawałki .Doprawić do smaku mielonym pieprzem .
Śmietankę zmieszać z żółtkiem i podać osobno ( dolewam śmietankę do zupy na talerzu bo jeden woli więcej , drugi mniej ).

Trzeba gotować na świeżo bo makaron pozostawiony w zupie napuchnie i może się zrobić za gęsta .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta18-20 08.09.2010 21:13
żeby wszyscy robili takie pomyłki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak