Sposób przygotowania

Utrzeć marchew , seler i pietruszkę na grubej tarce jarzynowej .Włożyć do garnka razem z mięsem , zalać wodą , włożyć Bulionetkę ( lub wsypać odpowiedni przyprawy do zup ) i gotować 45 minut . Wyjąć mięso – obrać ze skórek i kości . Wsypać makaron Orzo – gotować mieszając od czasu do czasu 10 minut. Ogórki utrzeć na grubej tarce jarzynowej , włożyć do zupy i zagotować . Dodać mięso podzielone na kawałki .Doprawić do smaku mielonym pieprzem .
Śmietankę zmieszać z żółtkiem i podać osobno ( dolewam śmietankę do zupy na talerzu bo jeden woli więcej , drugi mniej ).

Trzeba gotować na świeżo bo makaron pozostawiony w zupie napuchnie i może się zrobić za gęsta .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    żeby wszyscy robili takie pomyłki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !