Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
cukier
sól
skórka z cytryny
rum
mąka
proszek do pieczenia
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Masło, cukier i sól utrzeć, dodać po jajku , skórkę z cytryny, mąkę , proszek do pieczenia, szczyptę soli i rum ,mieszając . Wyrobić ciasto., rozwałkować , wykroić paski 2,5x10 cm.Środek każdego paska naciąć, a końce przełożyć do wewnątrz .Faworki smażyć w głębokim gorącym tłuszczu z obu stron.Osączyć, posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.11.2014 20:56
bardzo lubie
szyba 18.05.2011 09:43
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak