Sposób przygotowania

Cienko obraną skórkę z dwóch pomarańczy obgotowujemy 2 min we wrzącej wodzie studzimy pod strumieniem zimnej wody i kroimy ją na paski.Jedną obraną pomarańczę kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy 100 gram masła wrzucamy umyty i osączony ryż i go szklimy,dolewamy dwa razy tyle wody ile wynosi objętość ryżu,następnie wrzucamy opłukane rodzynki i gotujemy do całkowitego wchłonięcia płynu.Pod koniec gotowania dodajemy skórkę pomarańczową kostki pomarańczy obrane i pokrojone w paseczki migdały cukier curry i resztę masła,wszystko mieszamy.Drugą pomarańczę kroimy w plasterki i układamy na ryżu.Podajemy gorący np do pieczonego schabu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !