Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopty z galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 500 gram
rum 25 gram
galaretka porzeczkowa 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopty z galaretką

Biszkopty skrapiamy rumem i wykładamy nimi dno i boki formy na babkę.Galaretkę lekko podgrzewamy na bardzo słabym ogniu.Układamy kolejno warstwy galaretki i biszkoptów na samym końcu powinny być biszkopty.Na wierzch kładziemy deseczkę i wkładamy do lodówki na 3 godziny.Deser wykładamy na talerz,możemy polać kremem angielskim lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.05.2011 09:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak