Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bita śmietana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana gęsta 200 g
cukier waniliowy 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: bita śmietana

Śmietanę chłodzimy,następnie wylewamy ją do miski dodajemy kostkę lodu i powoli ubijamy wprowadzając jak najwięcej powietrza.Gdy śmietana stanie się puszysta i zacznie chwytać się trzepaczki wyjmujemy kostkę lodu dodajemy cukier waniliowy i delikatnie mieszamy nie ubijając.Trzymamy w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.06.2012 23:41
dobry pomysł z tą kostką lodu
Daria14 19.05.2011 12:09
pycha
Małgorzata113 18.05.2011 09:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak