Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej 3 łyżki
śmietana 2 szklanki
suszone zioła 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz w sosie śmietanowo- ziołowym

Filet z dorsza kroimy na porcje, oprószamy go solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim filety panierowane w jajku i bułce tartej. Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę wraz z ziołami, solą i pieprzem, układamy na niej usmażone filety i całość podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.07.2013 20:53
świetny przepis
Andysz 21.05.2012 15:12
mniammm;))
Miki 27.01.2012 13:21
mniam
ben-ka 13.11.2011 07:58
pyszna rybka!:)
Margo1 14.09.2011 09:55
tak , można zajadać się oczami
Iwusia 03.06.2011 23:35
aż ślinka leci od samego czytania i oglądania :D
jolita 22.05.2011 16:46
fajne
monika154 20.05.2011 21:04
smaczne
aginaa 20.05.2011 19:43
pyszne
Agnieszka_B 20.05.2011 18:45
może być bardzo smaczny:)
jolita 20.05.2011 12:16
mniam mniam
Katarzyna/kate1980 19.05.2011 17:59
pyszności
pioge7 19.05.2011 08:50
dobre
gosia47-47 19.05.2011 08:46
mniam
artur7 19.05.2011 06:52
mniam
amorzenek 18.05.2011 07:42
fajniutkie
Gabriela7 18.05.2011 07:37
smaczne
iwa643 18.05.2011 07:32
bardzo fajne i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak