Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 szklanek
mleko 3,2% 4 szklanki
jaja 2 szt
pieczarki 10 dkg
szynka 10 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej ryżowy
cebula 0,5 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat 3 łyżeczki
ser gouda 35 dkg
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: placki faszerowane

Mąka, jajka, mleko, proszek do pieczenia dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawe do pizzy lub gyrosa ( z każdym smakuje inaczej, można przygotowywać raz z tym raz z tym)
papryke drobno, pieczarki i ser tarkujemy na tarce na najgrubszych oczkach, cebulke kroimy w drobną kosteczke całość dodajemy do ciasta doprawiamy do smaku solą.

Na rozgrzaną patelnie z olejem nakładamy po 2-3 łyżki ciasta na jeden placek i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Można podawać z pomidorami i innymi dodatkami, jak i same

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.03.2012 16:28
polałam śmietaną, pyszności z pieczarkowym farszem
agata1722
agata1722 10.10.2011 12:40
mniam mniam
Katarzyna158 27.06.2010 15:46
aż ślinka leci jak się czyta :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak