Sposób przygotowania

Z margaryny, cukru, jajka i mąki przygotowujemy ciasto. Możemy je zmiksować bądź wyrobić dłońmi. Następnie zawijamy je w folię spożywczą i schładzamy w zamrażalniku. Wykładamy ciastem formę, nakłuwamy i zapiekamy. W międzyczasie obieramy jabłka. Kroimy je w kostkę. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, dusimy. Pod koniec podduszania dodajemy rodzynki, płatki migdałowe i cynamon. Masę jabłkową wykładamy na ciasto. Z mąki, masła roślinnego i cukru przygotowujemy kruszonkę, posypujemy nią ciasto. Pieczemy przez 40 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda zjawiskowo :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    cudownie wygląda i pewnie tak samo smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szarlotka palce lizać,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !