Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 2 kg
grzyby suszone 0,75 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz ziarnisty 3 sztuki
smalec 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy( nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy. Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.08.2013 23:21
smaczne połączenie
Wafelek2601 17.11.2012 08:39
Wspaniała do obiadu
IKrakowianka 06.07.2012 20:31
bardzo lubię
Katarzyna/kate1980 21.05.2012 22:23
superowa
ben-ka 30.10.2011 08:03
Moja ulubiona!:)
Margo1 16.09.2011 09:25
uwielbiam bigosik właśnie taki
Magdalena80 23.06.2011 23:23
na sam widok człowieka ochota nachodzi...pyszne
kotlet 23.06.2011 23:17
uwielbiam
kotlet 23.06.2011 23:17
uwielbiam
Iwusia 30.05.2011 23:30
pyszniutka :)
SmacznaPyza 18.05.2011 10:57
najlepsza, tak jak bigos, po kilku dniach i odgrzewana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak