Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka - kęs Meksyku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 1 szt
awokado 1 szt
pomidorki koktajlowe 1 szt
cytrynka 1/2 szt
limonka 1 krążek
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
przyprawa meksykańska 1 łyżeczka
cebula biała 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka - kęs Meksyku

Awokado dzielmy na dwie części. Jeną połówkę miksujemy w rozdrabniaczu razem z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Dodajemy oliwę i mieszamy. Pomidorka kroimy w małą kostkę i dodajemy do awokado. Pozostałe awokado kroimy w krążki i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Zgrillowane awokado układamy na kromce pieczywa. Na to nakładamy guacamole i dekorujemy limonką i cytryną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.09.2011 09:31
świetna
Margo1 16.09.2011 09:31
świetna
Ela15 23.07.2011 10:55
super
Bart 02.07.2011 22:54
wygląda apetycznie
Anita21 13.06.2011 23:22
mmm wygląda smakowicie
Katarzyna/kate1980 10.06.2011 20:46
fajna nazwa :)
Katarzyna/kate1980 10.06.2011 20:46
fajna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak