Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórki w słoninie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przepiórki 5 sztuk
słonina 25 dag
masło 1 łyżka
koniak 25 dag
sok z cytryny 1 sztuka
Owoc jałowca cały Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórki w słoninie

przepiórki umyć owinąć szczelnie plasterki słonina i obwiązać bawełnianą nicią przyprawić sola i pieprzem w rondelku rozgrzać tłuszcz rozgrzać piekarnik do tem 107 stopni w stawić do niego przepiórki do małego garnuszka wrzucić ziarna jałowca i zalać winem koniakiem i sokiem z cytryny dokładnie wymieszać dodać do przepiórki dusić mięso do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 18.05.2011 08:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak