Sposób przygotowania

Jajko kurze gotujemy na twardo. Po ostudzeniu ucieramy na tarce, na małych oczkach. dodajemy do startego jajka śmietanę i musztardę i mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą. Można też skropić sokiem z limonki , ale niekoniecznie.

Cukinię kroimy na około 2,5 cm krążki.

Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nacieramy oliwą z oliwek.

Z krążków cukinii wydrążamy malutkie wgłębienie i wstawiamy do piekarnika na około 8 minut.

Po tym czasie wyjmujemy i wbijamy ostrożnie jaka przepiórcze do wgłębień w cukinii. Lekko solimy i przyprawiamy pieprzem kolorowym w młynku.

Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 15 minut.

Na osobnym talerzyku układamy listki rukoli i posypujemy pestkami słonecznika. Na tym układamy gotowe jajeczka przepiórcze na cukinii. Na każde jajeczko nakładamy przygotowany wcześniej sos musztardowy i dekorujemy dodatkowo pestką słonecznika.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !